Mijn verhaal in Twitter-taal

 

Moissac, mijn eindpunt van fietsen langs Canal-de-Garonne, is een belangrijk stadje  op de Camino de Santiago en daardoor een markante plaats geworden in mijn reis. Van eenzame fietser werd ik ongevraagd gebombardeerd tot pelgrim naar Santiago de Compostella. De eerste dagen van dit traject heb ik erg moeten schakelen. Niet op de fiets, maar in mijn hoofd. Het fietsen werd anders, de ontmoetingen met mensen werden anders, de beleving van mijn reis werd anders.

Een hedendaagse reiziger, al dan niet pelgrim, bedient zich vaak van moderne communicatiemogelijkheden  zoals o.a. de social media om het thuisfront te informeren. Zo is twitteren voor mij een manier geworden om vrienden, familie en zelfs vreemden “mee te nemen” op mijn reis.  In dit blogbericht neem ik jullie mee van Moissac tot en met Saint-Jean-Pied-de-Port vlak voor de Spaanse grens, door de tweets die ik in die week de wereld in slingerde ongefilterd te plaatsen.

Geen samenhangend verhaal, wel een sfeerbeeld in Twitter-taal.

Maandag, 7 mei 2012

Treuzeldetreuzel, stap ik nog op de fiets vandaag? Of genieten van zon en Moissac bekijken?

@MonikavanderEnt Haha, heerlijk zo’n advies! Maar ja, ik ben een nogal eigenwijs typetje. Vanavond zal blijken wat het is geworden.

Dinsdag, 8 mei 2012

Van Moissac op route naar Santiago beland. Over 15 km 39 #pelgrims ingehaald. Net geen Nijmeegse vierdaagse, wel druk.

@bjzlimburg Fijn, jullie oproep! Ik dacht: als nou iedereen 1,- van zijn vakantiegeld overmaakt: dat tikt leuk

aan! Meer euro’s nog beter!

Super #fiets dag gehad van Moissac naar la Romieu. Prachtig gebied/mooie camping! Na twee bier en flinke portie zoute frites nu slapen.

Z0, precies op tijd in mijn HubbaHubba #tent: dag begon met regen en eindigt nu met regen. Zachtjestiktderegen: slaapverwekkend! Da’s mooi.

Woensdag, 9 mei 2012

Au! Zweet in mijn ogen! Pittige klimmetjes, maar wat MOOI hier: #Gers nog steeds in #Frankrijk met 2759 km op de teller. Op naar de #Pyreneeën.

Heb je iets met #kunst #cultuur #muziek #jeugd + vind je dat OOK KIDS uit #kansarme gezinnen lessen moeten kunnen volgen? Ik fiets/volg jij?

Donderdag, 10 mei 2012

Een Nederlander op de #fiets koopt een pain cereales, een Fransman een groot stuk chocola. C’est different, n’est pas?

Niet persoonlijk, maar wel allemaal tegelijk: welkom aan mijn nieuwe volgers!

Deze tijdelijke #nomade op de #fiets, heeft het nu zeer naar haar zin. Na drie weken ellende met regenwindkou, nu al een week goed fietsweer.

#fietsreis is leuke mensen ontmoeten: Braziliaandiedansendmetmepraat, SuzanneausBremen, MarceldeBretagne, PierredeParis, TukkersuitGeldrop

@Unaniem Grappig is dat, hè, dat je voor mensen die je niet persoonlijk kent, sympathie ontwikkelt via Twitter. Wederzijds: ook liefs.

Vrijdag, 11 mei 2012

@rickmans t Toverhuis in Kronenberg (L): maakt me nieuwgierig!

“Ce n’est pas tout pret, c’est plus loin, eh . . “Frankrijk zo’n groot land en toch: Fransman vindt gauw iets ver weg!

Voor 10,-  super eten: voorgerecht: catalaanse mosselen, dan aardappel, dikke bonen+groente+echte(geen plof-)kip. Nu toetje: laat me verrassen.

En het toetje is: twee bollen super lekker ijs EN café! Verwennerij!

Zaterdag, 12 mei 2012

#dankbaarheid: voor dat woord ben ik licht allergisch. Maar dat ik hier (Pyrenees-Atlantique) mag fietsen geeft me een gevoel van dankbaarheid!

@kokcjvenray Geen beschikking over Wifi, om verhaal over mijn #fietsreis + actie voor @jeugdcultuur fonds aan te leveren

@kokcjvenray Idee voor open dag: Potje op balie voor donaties tbv @jeugdcultuur fonds Noord-Limburg https://inekefietst.wordpress.com

@kokcjvenray Super! Je kunt eventueel (als dat qua tijd lukt) info van mijn website halen om op A4tje bij te voegen. Ik fiets er voor!

Heerlijk gegeten en veel gelachen met 5 Fransmannen en 1 Francaise: samen eten en drinken verbindt. #GitesdeFerme

Zondag, 13 mei 2012

@eijdemsinternet Ha Eugène, leuk dat je me volgt. Ik ben onderweg op de fiets: zie https://inekefietst.wordpress.com. Innovatoren: zo, knap werk. SUCCES!

Ok, dat waren genoeg e-mails aan het thuisfront: nu spullen pakken en verder #fietsen. Gisteren erg genoten, zien wat vandaag brengt

Maandag, 14 mei 2012

Ha, geweldig gedaan! Enne, heeft het iets opgeleverd, de #bus voor @jeugdcultuurfonds op open dag #kunstencentrum Jerusalem?

Zoooooo, bestel je een omelet naturel Pelerin, wordt er een heel doosje eieren leeg geschut in de pan. Voor dagen #fietsen meer als genoeg!

Wanneer begint jouw fietsvakantie? Wat ga je fietsen?

Ach, weet je, het maakt niet veel uit. Het is op zo veel plekken mooi en fijn om te fietsen. Fietsen is vrijheid.

Hoe zit dat: #klanken van #koren en hun omgeving? Dacht net een Baskisch koor te horen, bleek kudde schapen te zijn!

Dinsdag, 15 mei 2012

Ja, het gaat zeker lekker. Vandaag forse klim. Benieuwd of ik dat red. En dat geschuT: komt nog door de sluisjes vh Canal-du-Midi

Espagna, here I’am! Op een fiets met goed opgepompte banden en een teller die weer telt wat ik fiets. Klim van 25 km gedaan: schouderklopje!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s