Route

Voor vertrek had ik grofweg een route bedacht en op Google Maps uitgestippeld. Ongeveer 7000 kilometers leken het te gaan worden volgens de hieronder beschreven route. Uiteindelijk heb ik 5849 kilometers gefietst en een deel van de terugweg met de trein overbrugd. De weken van wind en regen (zie die pagina) bezorgden mij zere knieën en maakten dat ik op achterstand kwam, waardoor ik de route heb moeten aanpassen. In mijn verhalen kun je lezen welke route ik uiteindelijk heb gefietst.

Onder het motto “Niet het doel, maar de weg . . . ” heb ik van elke zwaar bevochten of relaxt gefietste kilometer met volle teugen genoten! Dat het minder kilometers zijn geworden en dat ik de Kaap niet heb gezien, doen daar niets aan af.

Mijn oorspronkelijke plan was: Vanuit Broekhuizenvorst fiets ik langs de Maas naar haar bron. Van daaruit naar Zuid-Frankrijk, door de Pyreneeën naar Barcelona. Langs de Spaanse costa’s freewheel ik verder door Andalusië waar ik ga genieten van de Vias Verdes en de Pueblos Blancos. Eenmaal aangekomen in Portugal wacht de Algarve met Cabo de Sao Vicente; de zuid-westelijkste punt van Europa met zijn hoge, grillige kliffen in een beukende Atlantische oceaan. Op deze plek wil ik de tijd nemen om stil te staan, de weidsheid van de wereld te ervaren en (ik stel me zo voor) te beseffen dat er voorbij de horizon nog vele wegen wachten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Vanuit de kaap begint mijn weg terug naar huis: slingerend door de binnenlanden van Portugal, via Santiago de Compostella, de omgekeerde pelgrimsroute naar Frankrijk fietsen. Eenmaal in Frankrijk zie ik het verder wel. Misschien deels treinen en deels fietsen met de franse slag, nog even vrij zijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s